Gwiazdki

Wiktoria

Pomóż już teraz, dokonując szybkiej wpłaty on-line – wpłać:

Wiktoria

Nr księgowy

Rok urodzenia

Miejscowość

Gdańsk

Region

Pomorskie

Schorzenie

wady genetyczne

Apel:

Wiktoria to pełna energii dziewczynka, prawdziwa wojowniczka, która nie poddaje się pomimo niezwykle trudnych przeciwności losu. Urodziła się przedwcześnie z wagą zaledwie 1480g. Od urodzenia wymagała wspomagania oddechowego. Po niemal miesiącu życia zachorowała na sepsę, w wyniku której straciła część jelita. Wiktoria ma stwierdzony obustronny niedosłuch i wymaga aparatu słuchowego. Na chwilę obecną jest diagnozowana w kierunku zespołów genetycznych takich jak Treacher Collins i Nager. Z powodu wad wrodzonych w obrębie twarzoczaszki jest karmiona przez sondę, oddycha przez rurkę tracheotomijną i aktualnie oczekuje na wiele zabiegów operacyjnych, które poprawią jakość jej życia i być może umożliwią normalne dla nas wszystkich czynności jak oddychanie, jedzenie, czy mówienie.

Prosimy o wsparcie dla tej małej wielkiej dziewczynki.
Przekaż 1,5% podatku na Fundację na Rzecz Dzieci Chorych, Niepełnosprawnych i Potrzebujących Pomocy Wyspa Skarbów OPP w Gdańsku nr KRS 0000665780 z dopiskiem 10 Wiktoria Kupovykh